[ultimate_heading main_heading=”Szczeciński Targ Rybny” heading_tag=”h2″ alignment=”center” spacer=”image_only” spacer_position=”top” spacer_img_width=”240″ line_style=”solid” line_height=”1″ line_color=”#333333″ icon_type=”selector” icon_size=”32″ icon_style=”none” icon_color_border=”#333333″ icon_border_size=”1″ icon_border_radius=”500″ icon_border_spacing=”50″ img_width=”48″ line_icon_fixer=”10″ spacer_img=”4348″ main_heading_font_family=”font_family:Roboto Slab|font_call:Roboto+Slab” main_heading_color=”#1e73be” main_heading_margin=”margin-top:12px;margin-bottom:12px;” sub_heading_font_family=”font_family:Roboto Slab|font_call:Roboto+Slab”]Szczeciński Targ Rybny znajduje się najbliżej historycznych miejsc wypełnionych niegdyś beczkami pełnymi śledzi. To tu, za czasów przynależności Szczecina do Hanzy Mistrzowie Śledziowi prezentowali na ulicach swoje najlepsze i najbardziej dorodne okazy ulików czy matiasów. Atmosfera, jakość i kultura sprzedaży to nasze wartości. Przyjdź, poznaj nas i zabierz ze sobą siatkę pełną skarbów pod postacią świeżych i wędzonych ryb i owoców morza.

Zapraszamy na górny pokład statku Ładoga
od czwartku do piątku między 10:00 a 18:00

Ofertę ryb i owoców morza aktualizujemy w każdą środę.
Zamówienia indywidualne przyjmujemy do niedzieli, odbiór osobisty w czwartki i piątki.

Wszystkie ceny w PLN brutto za kilogram lub za sztukę.[/ultimate_heading]

Łosoś norweski patroszony30,00 PLN

Tusza łososia doskonale nadaje się do pieczenia w całości lub w dzwonkach. Rybę najlepiej doprawiać tylko solą, pieprzem, sokiem z cytryny i ewentualnie koperkiem. Łosoś dobrze znosi też inne kombinacje np. z imbirem, czosnkiem, chilli.

Polecamy
Bombel Fishburger8,00 PLN
Chrupiące paluszki rybne, sałata, pomidor, plaster żółtego sera, ketchup

Propozycja dla dzieciaków! W ciepłej chrupiącej kajzerce zmieściliśmy chrupiące paluszki rybne na sałacie, plasterku pomidora. Smaku i zdrowia dopełnia plaster żółtego sera bogatego w wapń i fosfor, ale to informacja tylko dla dorosłych. Sos lub ketchup do wyboru.

Klasyka
matias w bułce
Matias w bułce10,00 PLN
Oryginalny holenderski matias, biała cebula, ogórek kiszony

Klasyk zza Odry. Młody śledź jeszcze przed pierwszym tarłem jest tłuściutki i bogaty wewnętrznie, dlatego też podajemy go tylko z sałatą, białą cebulą i kiszonym ogórkiem. Co niektórzy łapią tego „twarzowego” młodziana za ogon i pozują tak do zdjęć.

Śledź tradycyjny w bułce8,00 PLN
Śledź solony z firmowej zalewy, sałata, czerwona cebula, ogórek kiszony, sos tatarski

Nasza wersja klasyki. Solonego śledzia przekładamy w beczce cebulą, marchewką i chilli, a ten czeka cierpliwie aż podamy go z tatarskim sosem, na sałacie, czerwonej cebuli i oczywiście kiszonym ogórkiem. Kolejną rzeczywistością jest ciepła ciabatta.

Żeglarz w bułce9,00 PLN
Smażony płat śledziowy, sałata, czerwona cebula, ogórek kiszony, sos tatarski lub sos remoulade

Nie o takim końcu marzy wilk morski, a tu proszę. Płat świeżego śledzia dzielnie znosi solenie, panierowanie w mące z pieprzem młotkowanym, smażenie na patelni i układanie go na sosie remoulade, sałacie i cebuli. Nie jęknie nawet przykrywany plasterkami kiszonego ogórka, a potem daje się gryźć. Raz po raz gryźć. Tak wygląda żywot Śledzia Żeglarza.

Polecamy
Marszałek w bułce10,00 PLN
Smażony płat śledziowy, sałata, czerwona cebula, sos guacamole

Najpierw zasięgnęliśmy rady u władzy, a potem zamknęliśmy ją w bułce. Smażony płat świeżego śledzia z sałatą, czerwoną cebulą i naszym sosem guacamole. Szaleją za nim senatorzy, posłowie, urzędnicy, a nawet Kowalski.

Vegan
Fitburger
Fitburger10,00 PLN
Kotlet wegański z kaszy jaglanej, szpinak, rukola, dressing miodowo-musztardowy, pomidor, świeży ogórek

„A czy macie coś bez ryby?”. Teraz poza herbatą mamy jeszcze wegański kotlet z kaszy jaglanej w bułce ze świeżymi warzywami. Zapraszamy.

Polecamy
zapiekanka z paprykarzem
Zapiekanka z paprykarzem8,00 PLN
Bagietka z paprykarzem, ogórek kiszony, ser żółty, tajny sos pomidorowy lub ostry sos pomidorowy

Nie ma Szczecina bez paprykarzu, to i zapiekanki nie będzie. Od teraz zapiekanki podajemy tylko z paprykarzem, który robimy sami od podstaw. Ogórek kiszony lub czerwona cebula do wyboru.

Pierogi z dorszem – 6 szt.12,00 PLN
Tradycyjne pierogi z farszem z ryb dorszowatych i warzyw, parmezan, sos koperkowy

Pierogi z farszem rybnym to ponoć dawna i zapomniana specjalność kulinarna na Pomorzu Zachodnim. U nas można jej zasmakować na świeżo, podsmażoną na maśle klarowanym, posypaną na życzenie parmezanem, przez co trudniej zapomnieć tę podobno zapomnianą specjalność.

Frytki rybne – 100g6,00 PLN
Smażone fileciki z okonków panierowane w mące z pieprzem

Nasze fileciki z okonków smażone w otoczce z mąki z pieprzem, podane z ósemką cytryny to przysmak uwielbiany przez dzieci, ale nie tylko. Doskonała przekąska do piwa.

Czaj z konfiturą5,00 PLN

Nasz czaj jest niezwykły. Specjalnie dobrana mieszanka czarnej herbaty i naszej konfitury pomaga ogrzać ciało podczas gdy jesień nadchodzi krok za krokiem. Wyjątkowy smak czaju podkreśla wykwintność naszych skromnych i pysznych dań i kanapek.

Kawa po żeglarsku5,00 PLN

Na środku oceanu brakuje czasem prądu czy gazu, dlatego kawę nauczyliśmy się parzyć na zimno. Powstała w ten sposób esencja służy tak samo dobrze do sporządzenia aromatycznej kawy na gorąco jak i kawy mrożonej. Wydaje się być też o wiele słodsza niż kawa parzona na gorąco.

Pieczywo do wyboru: ciabatta, kajzerka lub bułka fit, zawsze na ciepło. Na życzenie, dowolną kanapkę podamy w liściu sałaty lodowej.

Sosy firmowe: tatarski, remoulade, guacamole, cytrynowy, tajny sos pomidorowy, ostry sos pomidorowy, aioli, sos firmowy.

[ultimate_heading main_heading=”Zapraszamy codziennie” heading_tag=”h2″ alignment=”center” spacer=”no_spacer” spacer_position=”top” spacer_img_width=”240″ line_style=”solid” line_height=”1″ line_color=”#333333″ icon_type=”selector” icon_size=”32″ icon_style=”none” icon_color_border=”#333333″ icon_border_size=”1″ icon_border_radius=”500″ icon_border_spacing=”50″ img_width=”48″ line_icon_fixer=”10″ main_heading_font_family=”font_family:Kaushan Script|font_call:Kaushan+Script” main_heading_color=”#1e73be” main_heading_margin=”margin-top:12px;margin-bottom:12px;” sub_heading_font_family=”font_family:Roboto Slab|font_call:Roboto+Slab” main_heading_font_size=”desktop:24px;”]od 11.00 do 18.00

ul. Jana z Kolna, przy statku M/S Ładoga w Szczecinie.[/ultimate_heading]

[ultimate_google_map width=”100%” height=”300px” map_type=”TERRAIN” lat=”53.429275″ lng=”14.566991″ zoom=”16″ scrollwheel=”” infowindow_open=”infowindow_open_value” marker_icon=”default” streetviewcontrol=”false” maptypecontrol=”false” pancontrol=”false” zoomcontrol=”false” zoomcontrolsize=”SMALL” top_margin=”page_margin_top” map_override=”ex-full”]
[/ultimate_google_map]