[ultimate_heading main_heading=”Nasze dania” heading_tag=”h2″ alignment=”center” spacer=”image_only” spacer_position=”top” spacer_img_width=”240″ line_style=”solid” line_height=”1″ line_color=”#333333″ icon_type=”selector” icon_size=”32″ icon_style=”none” icon_color_border=”#333333″ icon_border_size=”1″ icon_border_radius=”500″ icon_border_spacing=”50″ img_width=”48″ line_icon_fixer=”10″ spacer_img=”4320″ main_heading_font_family=”font_family:Kaushan Script|font_call:Kaushan+Script” main_heading_color=”#1e73be” main_heading_margin=”margin-top:12px;margin-bottom:12px;” sub_heading_font_family=”font_family:Roboto Slab|font_call:Roboto+Slab”]Wszystkie sosy, kotlety, zalewy, śledzie, a zwłaszcza paprykarz, przygotowujemy sami. W każdą kanapkę i danie z menu Fishburger&Friends wkładamy dużo serca i pasji nie tylko do gotowania, ale i do życia. Najlepsze jak możemy podziękować rybom i owocom morza za ich wartości odżywcze, to nie zepsuć ich smaku podczas przyrządzania, a Tobie oddać ich smak w pełni.

Jesteśmy Twoim Smart Foodem![/ultimate_heading]

Fishburger12,00 PLN
Kotlet rybny, sałata, czerwona cebula, pomidor, sos cytrynowy

Główny bohater to podgrzana chrupiąca ciabatta wypełniona smakowitym kotletem rybnym położonym na sałacie, talarkach czerwonej cebuli. Kotlet przykrywa szczelnie cytrynowy sos i plasterki kiszonego ogórka. Nasz fordanser, niejednego mięsożercę zmienił już w semiwegetarianina.

Polecamy
Bombel Fishburger8,00 PLN
Chrupiące paluszki rybne, sałata, pomidor, plaster żółtego sera, ketchup

Propozycja dla dzieciaków! W ciepłej chrupiącej kajzerce zmieściliśmy chrupiące paluszki rybne na sałacie, plasterku pomidora. Smaku i zdrowia dopełnia plaster żółtego sera bogatego w wapń i fosfor, ale to informacja tylko dla dorosłych. Sos lub ketchup do wyboru.

Klasyka
matias w bułce
Matias w bułce10,00 PLN
Oryginalny holenderski matias, biała cebula, ogórek kiszony

Klasyk zza Odry. Młody śledź jeszcze przed pierwszym tarłem jest tłuściutki i bogaty wewnętrznie, dlatego też podajemy go tylko z sałatą, białą cebulą i kiszonym ogórkiem. Co niektórzy łapią tego „twarzowego” młodziana za ogon i pozują tak do zdjęć.

Śledź tradycyjny w bułce8,00 PLN
Śledź solony z firmowej zalewy, sałata, czerwona cebula, ogórek kiszony, sos tatarski

Nasza wersja klasyki. Solonego śledzia przekładamy w beczce cebulą, marchewką i chilli, a ten czeka cierpliwie aż podamy go z tatarskim sosem, na sałacie, czerwonej cebuli i oczywiście kiszonym ogórkiem. Kolejną rzeczywistością jest ciepła ciabatta.

Żeglarz w bułce9,00 PLN
Smażony płat śledziowy, sałata, czerwona cebula, ogórek kiszony, sos tatarski lub sos remoulade

Nie o takim końcu marzy wilk morski, a tu proszę. Płat świeżego śledzia dzielnie znosi solenie, panierowanie w mące z pieprzem młotkowanym, smażenie na patelni i układanie go na sosie remoulade, sałacie i cebuli. Nie jęknie nawet przykrywany plasterkami kiszonego ogórka, a potem daje się gryźć. Raz po raz gryźć. Tak wygląda żywot Śledzia Żeglarza.

Polecamy
Marszałek w bułce10,00 PLN
Smażony płat śledziowy, sałata, czerwona cebula, sos guacamole

Najpierw zasięgnęliśmy rady u władzy, a potem zamknęliśmy ją w bułce. Smażony płat świeżego śledzia z sałatą, czerwoną cebulą i naszym sosem guacamole. Szaleją za nim senatorzy, posłowie, urzędnicy, a nawet Kowalski.

Vegan
Fitburger
Fitburger10,00 PLN
Kotlet wegański z kaszy jaglanej, szpinak, rukola, dressing miodowo-musztardowy, pomidor, świeży ogórek

„A czy macie coś bez ryby?”. Teraz poza herbatą mamy jeszcze wegański kotlet z kaszy jaglanej w bułce ze świeżymi warzywami. Zapraszamy.

Polecamy
zapiekanka z paprykarzem
Zapiekanka z paprykarzem8,00 PLN
Bagietka z paprykarzem, ogórek kiszony, ser żółty, tajny sos pomidorowy lub ostry sos pomidorowy

Nie ma Szczecina bez paprykarzu, to i zapiekanki nie będzie. Od teraz zapiekanki podajemy tylko z paprykarzem, który robimy sami od podstaw. Ogórek kiszony lub czerwona cebula do wyboru.

Pierogi z dorszem – 6 szt.12,00 PLN
Tradycyjne pierogi z farszem z ryb dorszowatych i warzyw, parmezan, sos koperkowy

Pierogi z farszem rybnym to ponoć dawna i zapomniana specjalność kulinarna na Pomorzu Zachodnim. U nas można jej zasmakować na świeżo, podsmażoną na maśle klarowanym, posypaną na życzenie parmezanem, przez co trudniej zapomnieć tę podobno zapomnianą specjalność.

Frytki rybne – 100g6,00 PLN
Smażone fileciki z okonków panierowane w mące z pieprzem

Nasze fileciki z okonków smażone w otoczce z mąki z pieprzem, podane z ósemką cytryny to przysmak uwielbiany przez dzieci, ale nie tylko. Doskonała przekąska do piwa.

Ślimak z paprykarzem12,00 PLN

Nasz czaj jest niezwykły. Specjalnie dobrana mieszanka czarnej herbaty i naszej konfitury pomaga ogrzać ciało podczas gdy jesień nadchodzi krok za krokiem. Wyjątkowy smak czaju podkreśla wykwintność naszych skromnych i pysznych dań i kanapek.


Czaj z konfiturą5,00 PLN

Nasz czaj jest niezwykły. Specjalnie dobrana mieszanka czarnej herbaty i naszej konfitury pomaga ogrzać ciało podczas gdy jesień nadchodzi krok za krokiem. Wyjątkowy smak czaju podkreśla wykwintność naszych skromnych i pysznych dań i kanapek.

Kawa po żeglarsku5,00 PLN

Na środku oceanu brakuje czasem prądu czy gazu, dlatego kawę nauczyliśmy się parzyć na zimno. Powstała w ten sposób esencja służy tak samo dobrze do sporządzenia aromatycznej kawy na gorąco jak i kawy mrożonej. Wydaje się być też o wiele słodsza niż kawa parzona na gorąco.

Pieczywo do wyboru: ciabatta, kajzerka lub bułka fit, zawsze na ciepło. Na życzenie, dowolną kanapkę podamy w liściu sałaty lodowej.

Sosy firmowe: tatarski, remoulade, guacamole, cytrynowy, tajny sos pomidorowy, ostry sos pomidorowy, aioli, sos firmowy.

[ultimate_heading main_heading=”Zapraszamy codziennie” heading_tag=”h2″ alignment=”center” spacer=”no_spacer” spacer_position=”top” spacer_img_width=”240″ line_style=”solid” line_height=”1″ line_color=”#333333″ icon_type=”selector” icon_size=”32″ icon_style=”none” icon_color_border=”#333333″ icon_border_size=”1″ icon_border_radius=”500″ icon_border_spacing=”50″ img_width=”48″ line_icon_fixer=”10″ main_heading_font_family=”font_family:Kaushan Script|font_call:Kaushan+Script” main_heading_color=”#1e73be” main_heading_margin=”margin-top:12px;margin-bottom:12px;” sub_heading_font_family=”font_family:Roboto Slab|font_call:Roboto+Slab” main_heading_font_size=”desktop:24px;”]od 11.00 do 18.00

ul. Jana z Kolna, przy statku M/S Ładoga w Szczecinie.[/ultimate_heading]

[ultimate_google_map width=”100%” height=”300px” map_type=”TERRAIN” lat=”53.429275″ lng=”14.566991″ zoom=”16″ scrollwheel=”” infowindow_open=”infowindow_open_value” marker_icon=”default” streetviewcontrol=”false” maptypecontrol=”false” pancontrol=”false” zoomcontrol=”false” zoomcontrolsize=”SMALL” top_margin=”page_margin_top” map_override=”ex-full”]
[/ultimate_google_map]
[icon_counter icon_type=”custom” icon_img=”4361″ img_width=”290″ icon_size=”32″ icon_color=”#333333″ icon_style=”none” icon_color_bg=”#ffffff” icon_color_border=”#333333″ icon_border_size=”1″ icon_border_radius=”500″ icon_border_spacing=”50″ flip_box_style=”simple” border_size=”2″ border_color=”#ce1100″ box_border_style=”none” box_border_size=”2″ box_border_color=”#a4a4a4″ box_border_color_back=”#a4a4a4″ block_title_front=”wspiera nas:” text_color=”#dd3333″ bg_color=”#ffffff” block_text_color=”#333333″ block_front_color=”#efefef” block_title_back=”Zaprasza Bartosz Lisek” block_back_text_color=”#333333″ block_back_color=”#efefef” custom_link=”1″ button_link=”||” button_text=”Zapraszam” button_bg=”#1e73be” button_txt=”#ffffff” flip_type=”horizontal_flip_left” height_type=”ifb-jq-height” box_height=”300″]